...mely a SajtOm-ot életre hívta!
Kakuk Bálint vagyok, a SajtOm alapítója!
2012 májusa óta élek annak szellemében, hogy amennyire lehetséges, kerüljem az állatok kizsákmányolását. Azóta nem fogyasztok tejtermékeket, így éppen elég jól ismerem a sajtok nyújtotta élmény hiányát! A boltban kapható sajthelyettesítőkkel nem voltam elégedett. Mindegyik kókuszolaj és keményítő alapú, aromákkal és színezékekkel. Nem voltam oda az örömtől, amikor arra gondoltam, hogy ezt kell ennem, és még csak az íze sem nyújtott igazi élvezetet számomra! Adott volt tehát a személyes elhivatottság arra, hogy a boltban kapható sajthelyettesítőknél, valami jobbat készítsek magamnak, és szakácsként az ételkészítés élvezete is hajtott. Jó kalandnak ígérkezett!
Először olyan magokkal próbálkoztam, amelyek idehaza is megteremnek, de sajnos nem hozták azt a végeredményt, amivel elégedett lettem volna. Így kezdtem el kísérletezni a fermentált vagyis érlelt kesudió alapú sajthelyettesítőkkel 2018ban. Már az első kesudiós próbálkozás ígéretes eredményeket hozott, de sokat kellett még finomítani rajta, mire a ma kapható kesusajtokig eljutottam. Természetesen az első változatot amivel már elégedett voltam, azonnal megosztottam a családtagjaimmal, barátaimmal, akik nagyon pozitív visszajelzést adtak. Sőt, egyre több ismerős, és az ismerősök ismerősei szeretett volna rendelni is maguknak, ezért 2022ben úgy döntöttem, vállalkozást indítok. Végül a SajtOm magsajt műhely, 2023.07.07.én kapta meg a működési engedélyt!
Vállalkozóként fontosnak tartom, hogy a termékeimmel ne csak magas élvezeti értékű, hanem magas minőségű, teljes értékű és erőszakmentes termékekkel szolgálhassam vásárlóim örömét és egészségét!
Célom, hogy termékeim minél szélesebb körben elérhetők legyenek azok számára, akik önként vagy akaratuk ellenére elhagyták az állati tejből készült sajtok fogyasztását, ezzel egy jelentős gasztronómiai élvezettel szegényedve ezidáig. Hiszem, hogy a termékeim fogyasztása képes hasonló élvezhetőséget nyújtani, mint a hagyományosan állati tejből készült sajtok! Jó szívvel ajánlom őket nemcsak azoknak, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem mindazoknak is, akik nyitottak új gasztronómiai élményekre!